מרכז מאור

מרכז מאו"ר נועד לעזור בשיפור מיומנויות הלמידה של תלמידים המאובחנים כבעלי לקויות למידה שונות. המרכז מטפל בתלמידים בקבוצות קטנות ותומך בהם בעיקר במקצועות בהם התלמידים נבחנים בבחינות הבגרות באותה שנת לימודים

 

על המרכז   

מאו"ר הוקם כמערכת המיועדת לספק מענה של אבחון, הוראה וטיפול מסובסד לילדים בעלי קשיים ולקויות למידה. פעילות המרכז נעשית באמצעות מתן מענה אישי לצרכים הייחודיים של ילדים ובני נוער עם קשיי למידה. המודל שניתן במאו"ר מאפשר ראייה רחבה וטיפול אפקטיבי ומשמעותי בתחומים הרלוונטיים- החל מאבחון ובדיקת מקור הקושי ועד לטיפול רגשי ומתן הוראה מתקנת וכן מענה וייעוץ להורים ומתן כלים למשפחה ולמסגרת הבית ספרית. 

מאו"ר בבוקר 

מרכז 'מאו"ר בבוקר' יעניק לתלמידים עם קשיים ולקויות למידה בבתי-הספר מרחב בטוח להעצמה ולהצלחה בלימודים. מטרת המרכז לאפשר למידה בקבוצה קטנה במקביל ללמידה המתקיימת בכיתת האם ובכך להקנות לתלמידים אלו מרחב מכיל ומקבל. כך יוכלו התלמידים לרכוש מיומנויות ואסטרטגיות למידה שיסייעו להצלחה בלימודים. תתאפשר חוויה של הצלחה והעצמה אשר תגביר את תחושת הערך העצמי של התלמידים ותעודד צמיחה וחוויה מתקנת.

המרכז יפעל במרחב פיזי ייחודי שיוקצה בתוך בתי- הספר, כחלק אינטגראלי של פעילות בית הספר בשעות הבוקר בקבוצות קטנות והומוגניות ויופעל ע"י צוות מורים מקצועיים, שהוכשרו להוראת אסטרטגיות למידה.

אבחונים במאו"ר 

מרכז מאו"ר עורך אבחונים לילדים בכיתות י'-יב' הלומדים בתיכון הרב תחומי עמל א'  פ"ת . מטרת האבחון לסייע לתלמיד, להורים ולביה"ס להבין את הסיבות לקשיים בתפקוד. בכך האבחון נותן מסגרת לקושי ומרחב לתכנית פעולה תוך מתן המלצות ספציפיות להתערבויות, סיוע או התאמות בדרכי למידה ובדרכי היבחנות.

• ההפניה לאבחון נעשית ע"י צוות ביה"ס, בשיתוף הדרג המקצועי במאו"ר.
• האבחונים הם בתשלום ומסובסדים לתושבי העיר. כמו כן, קיים מדרג הנחות לפי הכנסות המשפחה.
• האבחונים נעשים ע"י צוות פסיכולוגים ומאבחנים דידקטיים בעלי התמחות בתחום לקויות הלמידה.

 

סוגי האבחונים במאו"ר:

אבחון דידקטי: אבחון זה הוא הכלי הקלאסי והבסיסי לבדיקת תחומי הלמידה. האבחון בודק את תהליך הלמידה הקוגניטיבי מהשלב הראשוני של קליטת המידע, דרך עיבוד המידע ועד לשלב הפלט (שליפה זיכרון, קשב שמיעתי וחזותי והתארגנות וכדומה), וכן את כישורי השפה-קריאה, הבנת הנקרא וכתיבה.

אבחון פסיכולוגי: מטרת האבחון היא הערכה של התחום הקוגניטיבי (שכלי) והתחום הרגשי. בתחום הקוגניטיבי מתבצעת הערכה של האינטליגנציה. בתחום הרגשי מתבצעת הערכה תפקודית של הקשיים, היכולות החברתיות, הכוחות, התפיסה העצמית, תפיסת המציאות ועוד.

אבחון פסיכודידקטי: תהליך האבחון משלב את שני התחומים- דידקטי ופסיכולוגי. מטרת האבחון המשולב הינה אבחנה מבדלת בין קשיים ללקויות למידה. כלומר, האבחון בודק את מקורם של קשיים בתחום הלמידה ואת הקשר שלהם למצב הרגשי של התלמיד.

אבחון קשב וריכוז: האבחון הוא רפואי- קליני ומטרתו לקבל תמונה מלאה על תפקודו של המאובחן בכל תחומי החיים ובסביבות השונות בהן הוא מתפקד ולמקד את מקור הקושי – מוקד קשבי או מוקד אחר. כחלק מתהליך אבחון קשב וריכוז יש לשלול מקורות קושי אחרים, כגון בעיות רפואיות ו/או רגשיות נלוות ולהשפעתן על תהליכי הלמידה ולהתוויית טיפול בהתאם. ההערכה מתייחסת למכלול המידע שנאסף ויוצרת אינטגרציה של מכלול הנתונים.

 

אבחון רפואי של קשב וריכוז

אבחוני קשב וריכוז. האבחון נעשה ע"י פסיכיאטרית מומחית לילדים ונוער בתחום הקשב והריכוז.

תוצאת תמונה עבור מרכז מאור