מגמת אוטוטק ן תוכנית טו"ב (טכנאי ובגרות)

תוכנית לימודי אוטוטק, שגובשה על ידי המומחים המובילים בארץ בתחומי הרכב, הטכנולוגיה והחינוך, כוללת מורים ומדריכים מקצועיים, מעבדות משוכללות, עזרי למידה, אשר יאפשרו התנסות מעשית בחומר הלימוד.

בוגרי מערכות הנדסיות ממוחשבות עם התמחות "אוטוטק" רוכשים במהלך לימודיהם מגוון כלים הן בתחום המקצועי והניהולי המאפשרים להם להשתלב במגוון רחב של תפקידים בענף הרכב במדינת ישראל. מערכת החינוך מחויבת לספק ההכשרות המקצועיות שיאפשרו לכל בוגר להשתלב במעגל העבודה ולהוות גורם תורם בתוצר הלאומי.

המסלול זוכה לתמיכה מלאה על ידי מספר גורמים, בהם צה"ל, יבואני הרכב ואיגוד המוסכים אשר מאמצים את בתי הספר המשתתפים בתוכנית ומעניקים את התמיכה הטכנולוגית והמעשית הנדרשת לאורך כל תקופת הלימודים. חיל החימוש מעניק למצטיינים מלגות ורישיון נהיגה, ומממן עבור התלמידים לימודים אקדמיים.

על המגמה

תוכנית הלימוד באוטוטק כוללת נושאי לימוד מקצועיים בתחומים כגון מתמטיקה, פיזיקה, חשמל, הכרת מערכות רכב מתקדמות, בקרת אקלים ברכב, גרפיקה הנדסית, תורת המנוע, בטיחות, אבחון תקלות ברכב (דיאגנוסטיקה) ועוד נושאי לימוד מגוונים שילמדו במהלך הלימודים ויתורגלו בצורה מעשית.

תכני הלימוד ומסלולי לימוד ייחודיים:

המסלול הבסיסי באוטוטק כולל 3 שנות לימוד, וקבלת תעודת בגרות מלאה עם סיווג מקצועי של משרד התחבורה – אוטוטק 1. (במסגרת תוכנית טו"ב התלמידים משלימים לימודיהם לתעדות בגרות בכיתה י' ו- יא')

המסלול השני מאפשר המשך לימודים לקבלת דיפלומה של טכנאי מכונות עם סיווג מקצועי של משרד התחבורה אוטוטק 2. (במסגרת תוכנית טו"ב התלמידים משלימים לימודיהם לדיפלומת טכנאי בכיתה יב')

לימודי המשך

המסלול השלישי מאפשר המשך לימודים עד לקבלת דיפלומה של הנדסאי מכונות עם סיווג מקצועי של משרד התחבורה אוטו-טק 3.

המסלול הרביעי מאפשר המשך לימודים אקדמיים במכללת אפקה להנדסה וקבלת תואר מהנדס מכונות בהתמחות אוטו-טק. הלימודים מתקיימים במסגרת משולבת של עתודה אקדמית ומסלול קצונה או לאחר השירות הצבאי.

תכנית טו"ב: טכנאי ובגרות בתיכון

תכנית טו"ב  (טכנאים ובגרות)  מהווה מסלול לימודים מואץ מכיתה ט' ועד כיתה י"ב שבסיומו הבוגרים זכאים לתואר טכנאי מוסמך ולתעודת בגרות. פיתוח תכנית טו"ב נבע מהמחסור במשק ובתעשייה בכוח אדם איכותי ומקצועי, במיוחד טכנאים והנדסאים במקצועות הטכנולוגיים.

התכנית פותחה לצורך מיצוי יכולתם של תלמידים המסיימים את לימודי התיכון ולאפשר לבוגרים להשיג תעודה המאפשרת אופק תעסוקתי ואופק לפיתוח מקצועי.

הלמידה בתכנית טו"ב מעמיקה ומאתגרת. התלמידים מסיימים את כיתה י"ב עם תעודת בגרות ותעודת הסמכה כטכנאים (דיפלומה) ללא צורך בתשלום שכר לימוד, ויש באפשרותם להמשיך לכיתה י"ד, בתוספת של שנת לימוד אחת מעבר לכיתה י"ב, ולקבל הסמכה כהנדסאים.

במהלך התוכנית התלמידים לומדים על התעשייה בישראל ונחשפים לתחומיה השונים במסגרת מגוון פעילויות והתנסויות.
בוגרי התכנית, חייבי הגיוס, ישרתו בצה"ל במערך הטכנולוגי בתור טכנאים / הנדסאים וירכשו ניסיון מקצועי משמעותי שישרת אותם לאחר מכן בשוק העבודה.

מנחי המגמה

המרצים במגמה בעלי תארים אקדמיים אשר רכשו ניסיון רב בהוראה ובתעשייה, ניסיון מוכח בהובלת התלמידים והסטודנטים להצלחה בבחינות הבגרות ובבחינות החיצוניות לתואר טכנאי מוסמך.

• איל דריי ן רכז המגמה

eyalderi@pa.amalnet.k12.il