לימודי אוטוטק בתיכון הרב תחומי עמל א' פ"ת , מקצוע העתיד שלך!

אוטוטק-לימודים בהילוך גבוהה

משרדי החינוך והתחבורה בשיתוף צה"ל , איגוד יבואני הרכב ,המוסכים, ורשתות לימוד בארץ פתחו את המגמה העילית בהתמחות אוטוטק ,וזאת מניתוח הצרכים הנדרשים למשק הרכב במדינת ישראל.

ההתפתחות הטכנולוגית מציבה אתגרים טכנולוגים חדשים

כלי רכב בעולם הולכים ומתפתחים, הטכנולוגיות ברכב מתקדמות עם השנים והופכות לענף הייטק  כאשר מערכות אלקטרוניות תופסות את מקומן של מערכות  מכאניות.
הסיבות להגדלת היקף הפעילות והדרישה לכמות גדולה של כוח אדם במקצועות הרכב:

• הגידול בכלי הרכב

• הגידול בנסועה

• מורכבות ומגוון המערכות המותקנות בכלי הרכב המודרני

במהלך השנים, צפויים מספר יצרני רכב נוספים להכניס דגמים חשמליים שונים לשוק הרכב כאשר  חלק מהרכבים יהיו רכב חשמלי "טהור" – מצברים בלבד  וחלק אחר יהיה רכב היברידי עם אפשרות  להטענת הרכב מרשת החשמל.
שילובן של מערכות מתקדמות הביא ל:

• העלאת רמת המקצועיות והידע הטכני והתיאורטי של כל העוסקים בתחום

• חלוקה מחודשת של מקצועות הרכב, עדכון מקצועות הרכב ומעבר להתמחויות צרות וספציפיות

• נולד המושג "טכנאי פיתוח"-חשיבותם של טכנאי הפיתוח הולכת וגדלה והם שבעצם מהווים את הקשר שבין מעבדות הפיתוח והיישום המעשי

בעתיד הקרוב  צפוי ייצור של רכב תאי דלק (מנוע חשמלי ודלק מימן) שיתחיל בכמויות קטנות ויגדל לקראת העשור הבא.

תוכנית הלימוד באוטוטק

תלמידי מערכות הנדסיות ממוחשבות עם התמחות "אוטוטק" לומדים את מקצועות התרמודינאמיקה והאנרגיה המהווים את הבסיס המדעי ללימוד עקרונות פעולת מנוע המכונית (מנוע בנזין ומנוע דיזל), פעולת המנגנונים במנוע והמערכות השונות ברכב. כמו כן לומדים ומתנסים התלמידים במערכות הרכב השונות.

בוגרי מערכות הנדסיות ממוחשבות עם התמחות "אוטוטק" רוכשים במהלך לימודיהם מגוון כלים הן בתחום המקצועי והניהולי המאפשרים להם להשתלב במגוון רחב של תפקידים בענף הרכב במדינת ישראל. אנו בביה"ס מחויבים לספק ההכשרות המקצועיות שיאפשרו לכל בוגר להשתלב במעגל העבודה ולהוות גורם תורם בתוצר הלאומי.

ההצלחה שלך מתחילה במקצוע העתידני

תוצאת תמונה עבור אוטוטקתלמידים בעלי זיקה ועניין יוכלו להתנסות בהכשרות מקצועיות שיפתחו בפניהם תחומי לימוד מאתגרים, יבטיחו עבורם אפשרויות פרנסה וקידום מקצועי, ויספקו לשוק העבודה את כוח האדם הדרוש להמשך תפקודו היעיל וצמיחה כלכלית. למסיימי התיכונים המקצועיים בענף ה"אוטוטק" תהיה פתוחה הדרך להשלמת תואר בהנדסה במכללת אפקה.

המסלול זוכה לתמיכה מלאה על ידי מספר גורמים, בהם צה"ל, יבואני הרכב ואיגוד המוסכים אשר מאמצים את בתי הספר המשתתפים בתוכנית ומעניקים את התמיכה הטכנולוגית והמעשית הנדרשת לאורך כל תקופת הלימודים. חיל החימוש מעניק למצטיינים מלגות ורישיון נהיגה, ומממן עבור התלמידים לימודים אקדמיים.

תכנית הלימודים באוטוטק כוללת שלושה מסלולים ייחודיים:

1. המסלול הבסיסי באוטותוצאת תמונה עבור אוטוטק צה לטק כולל 3 שנות לימוד (י' ,יא' ,יב'),  ומציע לתלמיד תעודת בגרות מלאה עם  תעודת טכנאי אוטוטק .

2. המסלול השני נמשך שנה אחת ומתחיל בסוף כיתה י"ב , ובסיומו יקבלו התלמידים  תואר הנדסאי אוטוטק.

3. המסלול השלישי נמשך עוד כ 4 שנים ומקנה תואר מהנדס אוטוטק וילמד במסגרת משולבת של עתודה אקדמית ומסלול קצונה או לאחר השירות הצבאי

תוכנית הלימוד באוטוטק כוללת נושאי לימוד מקצועיים בתחומים כגון מתמטיקה, פיזיקה, חשמל, הכרת מערכות רכב מתקדמות, בקרת אקלים ברכב, גרפיקה הנדסית, תורת המנוע, בטיחות, אבחון תקלות ברכב (דיאגנוסטיקה) ועוד נושאי לימוד מגוונים שילמדו במהלך הקורס ויתורגלו בצורה מעשית.